Groentepakketten

Inhoud, kwaliteit & variatie per pakket

De groenten in het pakket zijn altijd vers, biologisch en of biodynamisch geteeld. Met vers bedoelen we dat de tijdspanne tussen de oogst en het leveren van de pakketten per groente soort wordt bepaalt en zo kort mogelijk word gehouden. Dit garandeert een optimale smaak, vitaliteit & bewaarbaarheid! In uw pakket vind u steevast een variatie van minimum 6 soorten groenten afgestemd qua volume op de keuze van uw oogstaandeel. Bij een klein pakket is dit een wekelijkse groenteportie voor 1 persoon, bij een groot pakket is dit een week portie voor 2 personen. Het grote verschil is dat er iets meer variatie zit in een 2 persoonspakket zodat niet alles gewoon een dubbele portie is van het 1 persoonspakket. Het zelfde geld voor het familie pakket wat gebaseerd is op een gezin met 2 kinderen.

Er zullen bij de start van het aardappel/uien-seizoen ook onze verschillende soorten aardappels & uien in zitten. Verder worden deze per kilo extra verkocht buiten het pakket. Dit om meer op de behoefte van de consument in te kunnen inspelen. Niet iedereen ziet uien en aardappels als groenten.

Een CSA werkt met oogstaandelen

Als CSA drukken we onze groentepakketten uit in "oogstaandelen", letterlijk krijgt iedereen die zich inschrijft een deel van de groente-oogst. Is dit verschillend met commerciële groente-abonnementen? Ja en nee. Nee, want je krijgt wekelijks gegarandeerd jouw groenteporties geleverd, dat is bij andere abonnementssystemen niet anders. Maar toch ook weer ja, want als de natuur ons goedgezind is en méér groenten levert, door méér zonneschijn, op tijd en stond regen, dan profiteer je daar wél van mee door grotere groente-porties of occasioneel een extra groente die nog op het veld staat en dringend geoogst moet worden.

 • KLEIN
  oogstaandeel
 • 1 portie van 5 à 6 groenten
  = 1 persoon
 • € 15,50

  per week
 • € 775 / volledig jaar - 50 weken *(a)
 • € 387,50 / half jaar - 25 weken *(b)
 • € 67 / proefpakket

  (4 weken)
 • schrijf in
 • GROOT
  oogstaandeel
 • 2 porties van 5 à 6 groenten
  = 2 personen
 • € 22,93

  per week
 • € 1146,50 / volledig jaar - 50 weken *(a)
 • € 573 / half jaar - 25 weken *(b)
 • € 93,50 / proefpakket

  (4 weken)
 • schrijf in
 • FAMILIE
  oogstaandeel
 • 3 porties van 5 à 6 groenten
  = 2 volw. + 2 kinderen
 • € 35,78

  per week
 • € 1789 / volledig jaar - 50 weken *(a)
 • € 894,50 / half jaar - 25 weken *(b)
 • € 142/ proefpakket

  (4 weken)
 • schrijf in

* (a): je kan het bedrag in één keer betalen of gespreid in 4 opeenvolgende maandelijkse schijven van telkens 1/4 van het bedrag. Na inschrijving krijgt u een mailtje waarin het exacte bedrag vermeld staat. Wanneer u naar het einde van de 50 weken periode komt, wordt u door ons vrijblijvend uitgenodigd tot een verlenging voor de rest van het seizoen.

* (b): we werken met een 25 weken formule, dit om de drempel voor een volledig jaar verbinding te verlagen. Wanneer u naar het einde van de 25 weken periode komt, wordt u door ons vrijblijvend uitgenodigd tot een verlenging voor de rest van het seizoen.

Om onze groeten ook beschikbaar te maken voor gezinnen met een beperkter budget, staan we open voor een alternatieve afbetaling. Hiervoor kan je rechtstreeks contact opnemen met Bernd: contact

Waar betaalt u voor?

In essentie betaalt u een vast bedrag dat de werking op de boerderij & een inkomen voor de boeren garandeert, de groenten krijg je er in principe gratis bij! De groenten die in uw pakket terug vind komen hierdoor helemaal vrij van kg/stuk prijzen gecreëerd door de vrije markt principes van vraag en aanbod. De variatie en inhoud van een pakket word dus niet bepaald door de economische markt waarden maar door wat er op dat moment optimaal oogst klaar is!

Hoe we werken & de seizoenen bepalen de inhoud!

Al onze groenten worden biologisch geteeld en gecontroleerd door een erkende controle organisatie, sterker nog we zijn sterk geïnspireerd door de biologisch dynamische landbouw impuls en onderweg naar het Demeter certificaat. We telen een heel jaar rond en volgen al de seizoenen, door het gematigde klimaat en groot aandeel koude serres (niet bij verwarmd) levert dit een variatie van meer dan 80 soorten groenten in een jaar!

Samenwerking voor gegarandeerde kwaliteit en variatie!

Omdat groenten telen heel wat “handen en voeten inde aarde vergt”, en elke teelt zijn specifieke vereiste, kunde en oppervlakte vergt telen we al een hele tijd niet alles meer zelf. Om toch een mooi en gevarieerd aanbod te kunnen verzorgen hebben we teelt-afspraken gemaakt met Johan & Vera van Bio-hoeve Het Eikelenhof. Ook zoeken we bij andere collega bio-telers naar groenten om onze pakketten te verrijken. Wat we niet in de korte keten kunnen vinden komt van Bio Vibe, een familie bedrijf dat zelf ook biologisch groenten teelt en een vestiging heeft op een kwartier rijden van onze boerderij. Hiervoor kiezen we steeds voor Belgisch en seizoensgebonden producten die we zelf niet kunnen telen in die periode of hoeveelheden.

Verpakkingsvrij en voedsel kilometers!

We streven naar een minimum aan verpakking, zo worden enkel de noodzakelijke groenten verpakt in papieren of composteerbare verpakking, deze mogen ook terug komen zodat we ze kunnen her gebruiken! Om voedsel kilometers te besparen geloven we dat het beter is dat er een volle betelwagen rond rijd en de pakketten levert op een afzetpunt in uw buurt ipv. dat iedereen afzonderlijk tot aan de boerderij moet rijden.