De boerderij

CSA BiobijBernd

86742769 1265168687005310 8260952470927179776 o

De boerderij

De boerderij ligt op de grens tussen Limburg en Vlaams-Brabant op een mooie & vruchtbare zandleembodem, ongeveer tussen Hasselt en Diest.

Tot voor kort een biologisch tuinbouwbedrijf met groenten van Bernd voor oa BiobijBernd, bloemen van Rosette: Veldkleur en micro groentjes van Martijn: Marty’s micros. Deze zaken telen we in een serre van 80 are en op bijna 1 ha volle grond. Momenteel zijn er 4 ha akkerbouw land bij gekomen waardoor we stilaan kunnen doorgroeien naar een klein gemengd bedrijf waarbij vee zoals varkens en koeien kunnen zorgen voor het sluiten van kringlopen, en waar we ook denken aan de productie van noten.

CSA BiobijBernd: een heel team!

Met een heel team werken we aan onze CSA en niet alleen in de tuin worden de handen uit de mouwen gestoken.

Voor de groenten kan ik standaard rekenen op een sterk team, zo is er de samenwerking met Rosette van Veldkleur in de algemene ontwikkeling van de boerderij & de weg naar Demeter(keurmerk voor biodynamische landbouw), machines, grond, handen en kennis worden gedeeld tussen deze bedrijven, maar ook in de opkweek van plantgoed speelt zij een belangrijke rol. Zo werken ook Anja en Patricia vast mee in het reilen en zeilen van de CSA groenteteelt. Voor het betere schoffel-, plant- & tuinwerk kan ik steevast op Patricia rekenen. Waar Anja mee instaat voor de oogst verzorgt zij ook de wekelijkse pakketten de mooie recepten en een deel van de deelnemers administratie. Samen met de seizoensarbeiders en de stagairs van Landwijzer word er heel wat werk verzet!

wasstraat

Maar er is ook Gip die stipt door weer en wind de wekelijkse woensdag groenten ronde doet. Uiteraard mogen we ook de afhaalpunthouders niet vergeten die de plaats voorzien voor het verdelen van de pakketten en tenslotte Igor die de website gebouwd heeft en onderhoudt en ook de communicatie voor zijn rekening neemt!

We mogen ook onze financiële sponsors (zowel klanten als sympathisanten) niet vergeten die via een win-win lening meehelpen aan de ontwikkeling van de boerderij. En tenslotte zijn er ook al onze trouwe klanten die door hun keuze voor onze groenten de ruggengraat vormen van onze CSA!