Sint-Jansfeest - 20 juni 2015 op het veld in Geetbets

Sint-Jansfeest - 20 juni 2015 op het veld in Geetbets

Een bezoek aan het veld, waar boer Bernd jullie ontmoet is een bijzonder moment, zeker als dat moment gekoppeld is aan één van de belangrijkste jaarfeesten namelijk het Sint-Jansfeest.

We vieren dan midzomer, de langste dag, het is een blij feest met een Sint-Jansvuur, brood en volop vrolijkheid. In de wenteling van het zonnejaar komt het moment, dat de gehele natuur in haar volle schoonheid te stralen staat en de zomer zijn intrede doet. De bomen zijn in volle tooi, de bloemen spreiden hun pracht en alles wat vrucht kan dragen belooft een rijke oogst.

Naast het Sint-jansfeest willen we ook de drie andere grote jaarfeesten samen met jullie vieren, feesten die vooral verband houden met processen in de natuur.

Boer Bernd nam ons mee naar het veld, vertelde met passie over groenten en het veld, het samenwerken met de natuur en te luisteren wat ze ons vertelt; over hoe zorg voor aarde, plant, dier dan resulteert in een goede zorg naar mens, naar lekkere en gezonde groenten. Hij vertelde ook over hoe het is geïntegreerd te mogen werken in een reeds bestaand biologisch melkveebedrijf en wat de positieve impact is hiervan op de groenten.

Tevens werden enkele nieuwe producten voorgesteld;

  • 4 soorten kaas
  • het "kortweg natuur" meel en bloem
  • Arvum: een lekker bio streekbier.

De info over de producten, hoe te bestellen en de prijzen volgen binnenkort. Hou onze mailing, Facebook-pagina of website in de gaten.

Igor Foerier Igor Foerier